EsinZicht

Coach/counselor/Psychosociaal therapeut
Specialist Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH)

Inzicht door in zicht te zijn.
Ben je op zoek naar meer inzicht in jezelf en wil je de problemen die je ervaart effectief aanpakken? 
Welkom bij Esinzicht! 
Als psychosociaal therapeut/coach sta ik voor je klaar om samen met jou te werken aan het oplossen van problemen in je functioneren of beleving.
Door middel van persoonlijke aandacht en begeleiding werken we aan positieve veranderingen en jezelf beter te leren kennen. Ontdek hoe ik jou kan ondersteunen op jouw persoonlijke pad naar meer welzijn en welbevinden. 
Wil je problemen oplossen zoals angstgevoelens, verdriet, slecht zelfbeeld, relatieproblemen, stress, trauma, rouw, burnout en andere mentale en emotionele klachten? Samenwerken met Esinzicht helpt deze problemen op te lossen en beter leren omgaan met deze situaties. Het brengt je naar minder stress en spanning, meer geluksgevoelens en een betere kwaliteit van leven. 
Zet jezelf in zicht en krijg inzicht.

Maar hoe dan?
Als psychosociaal therapeut gaat mijn aanpak verder dan alleen het oppervlakkig behandelen van problemen. Met mijn expertise en toewijding creëer ik een veilige, respectvolle en vertrouwelijke omgeving waarin we samen werken aan het aanpakken van de wortel van jouw issues. 
Ik combineer kennis uit verschillende therapieën en zet deze gericht in om jouw persoonlijke doelen te bereiken. 
Als eerste gaan we samen aan de slag met het doorgronden van situaties die jou hebben gevormd en bezighouden. We gaan op zoek naar de emotionele en mentale belemmeringen die je tegenhouden en bekijken welke veranderingen er nodig zijn om weer positief verder te kunnen in het leven. Samen met jou werk ik intensief aan oplossingen voor jouw problemen. Ik zal er  zijn in alle stadia van het proces, om jou te helpen jouw doelen te bereiken. Of het nou gaat om het vinden van meer zelfvertrouwen, beter omgaan met stress, het beter leren communiceren of het verwerken van trauma .Als psychosociaal therapeut is het mijn missie om jou weer zo sterk te maken als je hoort te zijn en weer kunt floreren.

lees meer

En hoe dan?

 Als psychosociaal therapeut gaat mijn aanpak verder dan alleen het oppervlakkig behandelen van problemen. Met mijn expertise en toewijding creëer ik een veilige, respectvolle en vertrouwelijke omgeving waarin we samen werken aan het aanpakken van de wortel van jouw issues. 
Ik combineer kennis uit verschillende therapieën en zet deze gericht in om jouw persoonlijke doelen te bereiken.
Emotionally  Focused Therapie, EMDR,  Transactionele analyse en nog vele anderen.
Of het nou gaat om het vergroten van zelfvertrouwen, beter omgaan met stress, het beter leren communiceren of het verwerken van trauma.

Als psychosociaal therapeut is het mijn missie om jou weer zo sterk te maken als je hoort te zijn en weer kunt floreren. 

Een psychosociaal therapeut is gespecialiseerd om je te begeleiden bij het vinden van gezonde mechanismen en het opbouwen van veerkracht. Door te werken aan zelfbewustzijn en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van de problemen, krijg je de kans om te groeien en nieuwe inzichten te verwerven. 

Kortom, Esinzicht is de partner om jou te helpen mentaal en emotioneel sterk te worden. 
Je bent het waard!

Oorzaak en gevolg

Vandaag de dag ervaren steeds meer mensen psychische en emotionele problemen en de oorzaak hiervan is complex en veelzijdig. Van drukke werkschema's en overmatige stress tot trauma uit het verleden en genetische aanleg, er zijn talloze factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van deze problemen. Het resultaat is dat steeds meer mensen te kampen hebben met stemmingswisselingen, depressie, angst en andere aandoeningen die hun dagelijkse leven en welzijn beïnvloeden.De gevolgen van deze problemen kunnen ernstig zijn, en variëren van verlies van succes op het werk tot verlies van relaties en zelfs tot zelfmoord. Dagelijkse activiteiten en relaties kunnen worden aangetast, waardoor het moeilijk wordt om normaal te functioneren. Deze problemen hebben niet alleen invloed op het individu, maar ook op hun familie, vrienden en de bredere gemeenschap.Het is belangrijk om te begrijpen dat psychische en emotionele problemen iedereen kunnen treffen, ongeacht hun achtergrond of persoonlijke omstandigheden. Het belangrijkste is om deze problemen serieus te nemen en niet te negeren. Hoe eerder deze problemen worden behandeld, hoe beter de resultaten meestal zijn. Door te investeren in mentale gezondheid en welzijn, kan warme steun en het vinden van een effectieve behandeling helpen om een lange weg te gaan in het herstellen van emotionele stabiliteit en weer volledig te functioneren in het dagelijkse leven.

En wat dan..

Het leven kan soms om verschillende redenen zwaar voor ons zijn. Psychische en emotionele problemen kunnen ons belemmeren om onze dagelijkse activiteiten uit te voeren en ons geluk en welzijn te verstoren. Dit kan invloed hebben op onze relaties, werk en ons dagelijks leven. Het vinden van de juiste hulp om deze problemen aan te pakken kan echter een uitdaging zijn. Daarom is Esinzicht de ideale praktijk om in contact te komen voor hulp. Met haar netwerk van professionele therapeuten en coaches, ben je verzekerd van persoonlijke ondersteuning bij het begrijpen en beheersen van je emoties en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van je psychische problemen. Bij Esinzicht staat de individu centraal en wordt er rekening gehouden met elke unieke situatie. En als zij denkt dat je bij een andere vorm van therapie of therapeut efficiëntere ondersteuning kan krijgen zal ze je zeker doorverwijzen.
Of het nu gaat om stress, depressie, angst, traumatische ervaringen of andere psychische klachten, therapeuten zijn gespecialiseerd om je te begeleiden bij het vinden van gezonde copingmechanismen en het opbouwen van veerkracht. Door te werken aan zelfbewustzijn en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van de problemen, krijg je de kans om te groeien en nieuwe inzichten te verwerven. 
Kortom, Esinzicht is de partner om jou te helpen mentaal en emotioneel sterk te worden. Waarom het alleen doen als je gemotiveerde en professionele ondersteuning kunt krijgen bij het realiseren van een gelukkiger en bevredigender leven? Neem vandaag nog contact op met Esinzicht om te starten met het werken aan jouw mentale welzijn. Je bent het waard!

Wie je bent wordt voor een groot deel bepaald 
door levensgebeurtenissen maar vooral of en hoe je ermee kan dealen.

Diensten:

Werkgeversdiensten.

Medewerkers die goed functioneren en in balans zijn dragen bij aan het succes van uw organisatie of bedrijf. Maar wat te doen als uw medewerker niet goed functioneert, of zelfs dreigt uit te vallen? Het tijdig inzetten van coaching maakt verschil in het voorkomen en oplossen van problemen in  functioneren thuis of in werk.  Zowel voor de medewerker, als de werkgever, loont dit dus de moeite. U kunt voor uw medewerker een kortdurende of langere interventie inzetten. Hiermee wordt het kernprobleem en de hulpvraag duidelijk en krijgt de medewerker en indien wenselijk de leidinggevende of werkgever een advies.

Loopbaancoaching en het opstellen van een DISC- en drijverenprofiel behoort tot de mogelijkheden.

 Hoe dan ook; weer regie kunnen nemen en eigen keuzes maken is wat coaching beoogt te bereiken.

Counseling

Counseling, ook wel psychosociale therapie genoemd, is een vorm van hulpverlening bij psychologische en sociale problemen. Een counselor begeleidt mensen die in een situatie terecht zijn gekomen waarin zij uit evenwicht zijn geraakt. Het heeft als doel inzicht te krijgen in problemen en weer in balans te komen. Het kan ook preventief worden ingezet om juist te voorkomen dat iets een probleem wordt.
Kortom; een beetje hulp om weer in je kracht te komen en een betere versie van jezelf. Specialistische coaching en counseling bij Niet Aangeboren Hersenletsel

De gevolgen van Niet Aangeboren Hersenletsel zijn voor iedereen anders. Maar de grote gemene deler is de impact op het functioneren van de persoon zelf. Maar ook op diens omgeving.
Wat gewoon was, is niet zo gewoon meer.
Om de gevolgen ervan te integreren in het leven (en het gezin) is er vaak bij aanvang medische begeleiding en revalidatie. Maar hoe verder als dit afgerond is? 

Esinzicht biedt specialistische coaching, en psychosociale therapie (counseling). Hoe krijg je weer grip op jezelf en je leven? En jouw gezinsleden ook? 
Als je brein je treitert gaan wij samen breintreiteren.  Want dit proces alleen doen hoeft niet. Ook jij kan een betere versie van jezelf worden.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de website breintreiteren.nl voor meer gerichte info.

Tarieven

Intake

30 minuten
Kosteloos

Consult vervolg

Coaching of counseling
€95 ex btw
Aanvraag vrijstelling van btw. loopt inzake individuele gezondheidszorg.

Per 1 maart 2024 is vergoeding mogelijk vanuit aanvullende zorgverzekering. Check uw verzekeraar.

Traject

Offerte op maat

Voor langer durende trajecten wordt er vooraf een offerte aangeboden.

Voor begeleiding bij NAH  financiering vanuit PGB bespreekbaar.

Wie is EsinZicht?

Ik ben Esther Slingerland en EsinZicht is mijn praktijk voor coaching en counseling. Al 33 jaar ben ik coach en trainer voor mensen met diverse problematieken en vraagstukken. Mijn specialisme is begeleiding bij Niet Aangeboren Hersenletsel. Ik ben ooit begonnen in de groepsbegeleiding (in de zorg) en vanaf 1998 als re-integratiespecialist op het gebied van arbeid. Inmiddels ook in de rol van loopbaantrainer en herstelcoach. In deze rol coach ik mensen (individueel of in groepen),  collega’s, werkzoekenden en werkgevers. En ja, er zijn nog steeds situaties en vraagstukken die ik nog niet eerder langs heb zien komen. Vandaar dat het ontwikkelen van mijn eigen kennis en expertise belangrijk is. Cursussen, trainingen en o.a. de opleiding tot Psychosociaal Therapeut.  Mijn passie om mensen op weg te ondersteunen en in beweging te krijgen, mijn enorme nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, hoe ze denken en doen, is iets waar ik niet uitgekeken op raak. Dit mogen doen is toch geen werk? Dat is voor mij mogen doen waar ik energie van krijg.
Kenmerkend voor mijn stijl van coachen/begeleiden en behandelen is mijn nuchtere, praktische benadering. "We willen wel ergens naartoe, samen".  En dat bevlogen en betrokken. Ik kan het namelijk niet half. Als we beide besluiten samen aan de slag te gaan dan doen we dat ook. 
Dus... als je met mij in zee gaat; is er werk aan de winkel. 
Naast de rol als professional is er met  dezelfde bevlogenheid de rol van moeder van drie bijzondere kinderen. Allen op hun eigen unieke manier, bezig te genieten, te leren, en hun eigen talent te benutten. Als ik ze vraag of ik steken heb laten vallen? Dan volgt er een volmondige "Ja!".  Maar daar volgt wel een knuffel op; want ik doe wel mijn best volgens hun. Van levensuitdagingen, ervaringen en feedback probeer ik te leren. Ook ik wil steeds een betere versie van mezelf ontwikkelen. En dat kan jij ook! 
Vaak zit ik in mijn kracht, soms ook even niet. 
Vandaar EsinZicht.